بخش میکروبیولوژی

میکروبیولوژی بخش بسیار مهمی از آزمایشگاه می‌­باشد که به کشت و بررسی نمونه‌های مختلف بدن می‌­پردازد. معمولا بیمارانی که مشکوک به بیماری­‌ها و مشکلات عفونی هستند به این بخش از آزمایشگاه ارجاع داده می‌­شوند. این بخش باید مطابق با استانداردهای آزمایشگاه از سایر بخش­‌های آزمایشگاهی تفکیک شود و از تجهیزات به­‌روز و پیشرفته استفاده نماید. زیرا دقت بالا در بررسی و اعلام نتایج آزمایش­ microbiology از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. آزمایشگاه ثمره از مجهزترین و معتبرترین آزمایشگاه‌­های تهران می­‌باشد که دارای بخش آزمایشگاه microbiology اختصاصی است.

در این بخش علاوه بر تجهیزات پیشرفته و نوین، کادر بسیار متخصص و مجرب مشغول به فعالیت هستند که احتمال خطا در نتایج آزمایش­‌های میکروب­‌شناسی را به صفر می­‌رسانند. به همین منظور در ادامه شما را با عملکرد این بخش آزمایشگاهی به طور کامل آشنا خواهیم کرد.

میکروبیولوژی در آزمایشگاه

میکروبیولوژی چیست؟

میکروبیولوژی علم میکروب­‌شناسی­، انگل‌­شناسی، ارزیابی ارگانیسم­‌های بدن و همچنین تشخیص حساسیت­ به آنتی‌بیوتیک است. در این بخش آزمایشگاه با کشت نمونه‌های بدن به بررسی میزان عفونت در این بخش‌­ها پرداخته می­‌شود. از طرفی نمونه‌­های سرولوژی، آزمایش­‌های انگل­‌شناسی و قارچ­‌شناسی نیز در این بخش ارزیابی می­‌شوند. به طور کلی microbiology نقش بسیار موثرتری در تشخیص و درمان بیماری‌­های عفونی دارد. میکروب­‌ها انواع مختلفی دارند که برخی از آن­‌ها برای بدن مفید بوده و بسیاری از آن‌­ها می‌­توانند منجر به بروز بیماری شوند. به همین دلیل در بسیاری از مواقع پزشکان برای بررسی وضعیت میکروب­‌ها در بدن نیز بیمار را به بخش microbiology ارجاع می­‌دهند.

وظیفه پزشک آزمایشگاهی در بخش میکروبیولوژی

میکروبیولوژیست پزشک متخصص در بخش میکروب­‌شناسی آزمایشگاه است، که به ارزیابی ارگانیسم‌­های مختلف بدن می­‌پردازد. از مهم­‌ترین وظایف این پزشک متخصص می­‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • بررسی نمونه­‌های کشت شده از بدن به منظور تشخیص انواع میکروب­‌ها در بدن بیمار
  • بررسی و شناسایی میکروب­‌هایی که منجر به بیماری عفونی در بدن بیمار شده‌­اند.
  • انجام آزمایش روی ارگانیسم‌­های مختلف بدن بیماران و دستیابی به فرمول مناسب برای تهیه داروی بیماری­‌های عفونی، میکروبی، قارچی و …
  • ارزیابی نمونه­‌های دریافتی از بدن بیماران برای بررسی انگل­‌ها و قارچ‌­ها
  • بررسی میکروارگانیسم­‌ها به منظور کنترل آلودگی­‌های محیطی و همچنین مواد سمی شیوع پیدا کرده در محیط
  • بررسی و کنترل کیفیت مواد غذایی به منظور پیش‌گیری از بروز بیماری­‌های جدید و خطرناک از طریق تغذیه
میکروبیولوژی چیست؟

میکروبیولوژی چه کاربردی دارد؟

آزمایشگاه میکروبیولوژی در بخش پزشکی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. از طرفی به دلیل حساسیت بالای بررسی نمونه­‌ها در این بخش آزمایشگاه، microbiology را به چند قسمت دسته بندی نموده‌­اند:

  • میکروب­‌شناسی: در این بخش کارهایی نظیر انگل­‌شناسی، میکروب­‌شناسی و قارچ‌­شناسی به طور مستقیم انجام می­‌شوند. از طرفی کشت میکروبی از مایعات بدن و زخم‌­ها در این قسمت انجام می‌­شود. تعیین سویه‌­های میکروبی و همچنین بررسی حساسیت­‌های میکروبی به آنتی‌­بیوتیک­‌ها نیز از دیگر عملکردهای بخش میکروب­‌شناسی می­‌باشد.
  • قارچ­‌شناسی: این بخش میکروبیولوژی نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و به تشخیص نمونه‌­های قارچی می‌­پردازد. نمونه‌­گیری در این بخش بسیار حائز اهمیت بوده و باید در نزدیکی محل آلودگی و در محیط بسیار تمیز انجام شود.
  • آنالیزر ادرار: این بخش نیز به بررسی نمونه‌­های کشت شده از طریق ادرار بیماران می­‌پردازد. دقت و سرعت در این بخش بسیار مهم است زیرا نمونه ادرار باید حداکثر تا دو ساعت پس از نمونه­‌گیری مورد بررسی قرار گیرند.
  • پارازیتولوژی: نمونه­‌های بالینی دریافت شده از مدفوع در این بخش مورد بررسی قرار می‌­گیرند. تشخیص کرم‌­ها (انگل‌­های پرسلولی) و تک‌­یاخته­‌ها (پروتوزوآها) در این بخش انجام می­‌شود.
میکروبیولوژی چه کاربردی دارد؟

اهمیت میکروب‌شناسی در آزمایشگاه

به طور کلی بیماری­‌های عفونی می‌­توانند بسیار خطرناک باشند و جان انسان­‌ها را به خطر بیندازند. از طرفی بسیاری از میکروب­‌ها، قارچ­‌ها و انگل­‌ها منجر به اختلال در عملکرد بخش‌­های مختلف بدن می‌­شوند. به همین دلیل است که دقت نمونه‌­گیری و بررسی میکروارگانیسم­‌ها در آزمایشگاه میکروبیولوژی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. آزمایشگاه ثمره با در نظر گرفتن اهمیت microbiology بخش مجهز و تفکیک شده­‌ای را برای آزمایش‌­های میکروب­شناسی در نظر گرفته که افراد مجرب و متخصص در آن مشغول به فعالیت می­‌باشند.

جوابدهی آنلاین