بخش پارازیتولوژی

انگل­‌ها می‌­توانند زمینه­‌ساز بسیاری از بیماری­‌های خطرناک باشند. متاسفانه آن‌­ها در برابر آلودگی، کلر آب و … بسیار مقاوم هستند و می­‌توانند از طریق سبزیجات، میوه‌­ها، آب استخر و … وارد بدن انسان شوند. معمولا بیماری­‌های ناشی از وجود انگل علائم مشخصی دارند و پزشک در صورت مواجه شدن با این عوامل درخواست آزمایش پارازیتولوژی می­‌دهد. این تست می‌­تواند به شناخت انواع انگل­‌ها کمک کرده و به بررسی بهترین روش برای از بین بردن آن­‌ها بپردازد. با توجه به اینکه انگل‌­ها بسیار مقاوم هستند و ممکن است در هر شرایطی حضور داشته باشند، استریل و مجهز بودن آزمایشگاه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. آزمایشگاه ثمره از معتبرترین و مجهزترین آزمایشگاه­‌های تهران بوده و دارای بخش اختصاصی Ova and Parasite Exam می‌­باشد. در ادامه شما را با پارازیتولوژی و کاربرد این بخش در آزمایشگاه آشنا خواهیم کرد.

آزمایشگاه پارازیتولوژی

پارازیتولوژی چیست؟

پارازیتولوژی یا Ova and Parasite Exam زیر شاخه‌­ای از علم زیست­‌شناسی می‌­باشد که به بررسی انواع انگل‌­ها می‌­پردازد. انگل­‌ها انواع مختلفی دارند که از رایج‌­ترین آن­‌ها می­‌توان به کرم­‌های حلقوی، کرم­‌های قلاب­دار، تک یاخته­‌ای و فلوک‌­ها اشاره داشت. انگل­‌های تک یاخته‌­ای بسیار خطرناک­‌تر از دیگر انواع آن­‌ها می‌باشند و تشخیص به موقع برای از بین بردن آن­‌ها بسیار حائز اهمیت است.

Ova and Parasite Exam نمونه­‌های کشت شده را مورد ارزیابی قرار می­‌دهد و نوع و میزان انگل­‌های موجود در نمونه را بررسی می­‌نماید. معمولا زمانی که پزشک علائم بیماری‌­های ناشی از انگل را در بیمار مشاهده کند، این آزمایش را برای او تجویز می­‌کند. به همین دلیل تعیین نوع نمونه کشت شده به تجویز پزشک بستگی دارد. به طور مثال خون در مدفوع، اسهال خونی، اسهال طولانی مدت و تهوع از علائم انگل­‌های روده­‌ای هستند. در این صورت فرد باید نمونه مدفوع خود را برای انجام آزمایش در اختیار آزمایشگاه قرار دهد.  

کاربرد آزمایشگاه پارازیتولوژی

پارازیتولوژی چه کاربردی دارد؟

بخش پارازیتولوژی با بررسی مدفوع به دنبال تشخیص انگل­‌های روده‌­ای می­‌پردازد. زیرا بخشی از انگل­‌ها و تخم آن­‌ها همزمان با مدفوع دفع می­‌شوند. انگل­‌ها ممکن است شکل و اندازه متفاوتی با یکدیگر داشته باشند و هر کدام از آن‌­ها مدت زمان مشخصی در بدن فرد زنده بماند. انگل‌­ها به دلایل مختلفی مانند خوردن آب آلوده، میوه و سبزیجات نشسته و … وارد سیستم گوارش افراد می­‌شوند. عدم رعایت بهداشت می‌­تواند منجر به انتقال آن‌­ها به فرد دیگر شود. تشخیص و درمان به موقع انگل‌­ها کمک می­‌کند تا از آسیب بیشتر به سیستم گوارش و روده جلوگیری شود.

وظیفه پزشک در بخش پارازیتولوژی چیست؟

پزشک متخصص در زمینه انگل­‌شناسی وظیفه بررسی آزمایشات در بخش پارازیتولوژی را بر عهده دارد. او با استفاده از میکروسکوپ نمونه کشت شده را به خوبی مورد ارزیابی قرار می­‌دهد. سپس به بررسی نوع انگل و میزان آن می­‌پردازد. از آنجایی که عفونت‌­های انگلی در فضای بیمارستانی بسیار شایع می­‌باشد، بهتر است برای انجام آزمایش به آزمایشگاه­‌های مجهز و اختصاصی مراجعه شود. همچنین زمانی که پزشک همزمان با کشت مدفوع درخواست تست OP نیز داشته باشد، احتمالا میکروب­‌های بیماری­‌زا در بدن بیمار نیز مورد بررسی قرار می­‌گیرند.

اهمیت بخش پارازیتولوژی

اهمیت بخش در Ova and Parasite Exam آزمایشگاه

همانطور که گفته شد به دلیل آزمایش انگل‌­ها در بخش پارازیتولوژی استریل بودن این فضا از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. ویروس‌­ها و انگل­‌ها می‌­توانند منجر به بروز بسیاری از بیماری‌­های خطرناک شوند. از طرفی عدم تشخیص و درمان درست می‌­تواند باعث اختلال در عملکرد بخش‌­های مختلف بدن مانند روده شود. بنابراین انتخاب آزمایشگاه متخصص و مجرب در این زمینه بسیار حائز اهمیت می­‌باشد. همچنین استفاده از تجهیزات به‌­روز و پیشرفته می­‌تواند به افزایش سرعت عمل و دقت در نتایج آزمایشات کمک کند. آزمایشگاه ثمره از جمله آزمایشگاه­‌های پیشرفته در زمینه انگل­‌شناسی می­‌باشد که علاوه بر تجهیزات نوین از کادر متخصص و مجرب برای ارزیابی نمونه­‌ها و دستیابی به نتایج دقیق کمک گرفته است.

جوابدهی آنلاین